Nieuws gerelateerd aan 'SATUDARAH' (2024)

Artikelen over 'SATUDARAH'

18 juni 2019Motorclub Satudarah blijft een verboden vereniging. Dat heeft het gerechtshof in hoger beroep bepaald.
20 februari 2019De harde aanpak van motorclubs lijkt een dubbeleffect te hebben. Weliswaar is een aantal grote en bekende clubs al verboden (Satudarah, Bandidos Holland) of een kopje kleiner gemaakt (No Surrender), daartegenover staat een groeiend aantal leden en nieuwe, kleinere motorclubs. "Het wordt een lappendeken. Volstrekt onzichtbaar."
30 oktober 2018Drie directieleden van de Tilburgse vestiging van autoverhuurbedrijf Hertz zijn vrijgesproken van witwassen. Volgens de rechtbank is er geen bewijs dat de auto's met geld uit misdrijven zijn gehuurd of dat het autobedrijf dat kon vermoeden.
8 oktober 2018Een Tilburgse broer en zus en hun vader zouden auto's hebben verhuurd aan criminelen, onder wie Satudarah-leden. Ze hebben zo veel geld witgewassen. Daarom stonden ze maandag voor de rechter.
Video18 juni 2018De rechtbank Den Haag heeft Motorclub Satudarah verboden. Volgens de rechtbank is binnen de club 'een cultuur van geweld ontwikkeld.' De club handelt in strijd met de openbare orde op een manier die ontwrichtend is voor de maatschappij. Het verbod gaat direct in.
8 mei 2018Motorclub Satudarah handelt in strijd met de openbare orde en heeft een subcultuur ontwikkeld die geweld verheerlijkt. "Moeten wij dan echt geloven dat het hier iedere keer om rotte appels gaat?" Dat zei de officier van justitie dinsdag over motorclub Satudarah tijdens de zitting waarin een verbod wordt gevraagd op de club.
8 mei 2018Iedereen mag een club oprichten, maar er zijn grenzen. Als je van je club een misdaadonderneming maakt, krijg je politie en justitie op je pad. Dat is de boodschap van het Openbaar Ministerie (OM). Dinsdag legt het OM een verzoek voor aan de rechtbank Den Haag om motorclub Satudarah illegaal te verklaren. Dat is vorig jaar al gelukt met de MC Bandidos.
23 april 2018Criminele motorclubs richten steeds vaker supportclubs en broederschappen op om 'het vieze werk' op te laten knappen. De Taskforce Brabant Zeeland, die is opgericht voor de bestrijding van criminaliteit in het zuiden van het land, constateert dat in het jaaroverzicht als effect van de bestrijding van de motorclubs zoals Satudarah en No Surrender.
30 maart 2018Vier leden van het landelijke bestuur van motorclub Satudarah zijn vrijdagmiddag door de rechtbank in Zwolle vrijgelaten. Een ander bestuurslid van de motorclub blijft nog wel in voorlopige hechtenis.
7 maart 2018Als het aan een groot deel van de Tweede Kamer ligt, komt er binnenkort een manier om criminele motorclubs direct te verbieden. De Brabantse taskforce kijkt vol enthousiasme uit naar zo'n nieuwe wet. "Ik ben het er zeer mee eens!"
6 februari 2018De politie heeft dinsdag opnieuw een landelijk bestuurslid van de motorclub Satudarah aangehouden. Het gaat om een 40-jarige man uit Tilburg. Hij wordt verdacht van deelneming aan een criminele organisatie die zich bezig houdt met afpersing, geweld, wapenbezit, drugshandel en witwassen.
20 december 2017Het verbod op Bandidos houdt niet meteen in dat motorclubs als Satudarah en No Surrender hetzelfde overkomt. Dit zegt Erik Thomas, de clubadvocaat van Satudarah. De Bredase raadsman noemt de uitspraak van woensdag slechts een ‘tussentijdse tegenslag’.
20 december 2017Het sterkt Brabantse burgemeesters dat motorclub Bandidos is verboden in hun strijd tegen motorbendes in de provincie. Ze hebben goede hoop dat de rechter hetzelfde gaat doen met clubs als Satudarah en No Surrender, die diverse afdelingen in Brabant hebben.
13 december 2017Satudarah-leider Angelo M. uit Tilburg moet alweer de cel in. Dit bepaalde het gerechtshof in Leeuwarden woensdag, nadat het OM drie weken geleden in hoger beroep was gegaan tegen zijn voorlopige vrijlating.
12 december 2017De politie heeft maandag na een inval in een woning aan de Koestraat in Tilburg een 30-jarig lid van motorclub Satudarah en zijn 27-jarige vriendin opgepakt. Zij worden verdacht van het witwassen van drugsgeld dat via het darkweb werd verdiend.
23 november 2017Satudarah-leider Angelo M. uit Tilburg komt vrijdag vrij. Dit heeft de rechtbank in Zwolle donderdag besloten. Zijn broer Xanterra blijft nog wel vastzitten.
9 november 2017Burgemeester Jorritsma van Eindhoven heeft donderdag een huis aan de Médoclaan voor een jaar gesloten. Het pand werd gebruikt voor hennepteelt en er zijn restanten van een drugslab gevonden. In 2014 vond bij de woning een schietpartij plaats tussen leden van twee motorclubs.
2 november 2017Guus P. (52), de leider van de Europese chapters van motorclub Satudarah, is donderdag vrijgelaten. De Tilburger werd maandag aangehouden op verdenking van georganiseerde hennepteelt. Het Openbaar Ministerie ziet hem nog wel als verdachte.
Video30 oktober 2017De familie van de overleden kickbokser Ramon Dekkers is teleurgesteld dat de gemeente mogelijk een streep wil zetten door de muurschildering van hun zoon. De suggestie dat de kickboksgrootheid mogelijk betrokken zou zijn bij motorclub Satudarah noemen ze onzin.
30 oktober 2017De politie heeft opnieuw vijf verdachten aangehouden voor georganiseerde hennepteelt in Brabant. Twee van hen hebben banden met motorclub Satudarah. Eentje zit in het landelijk bestuur.
Video29 oktober 2017De wijk Tuinzigt krijgt voorlopig geen levensgrote muurschildering van hun lokale held, de kickbokslegende Ramon Dekkers. De gemeente Breda wil op last van burgemeester Depla eerst onderzoeken of Dekkers, die bijna vijf jaar geleden is overleden, geen innige band had met motorclub Satudarah. Dit tot groot ongenoegen van de bewoners van de wijk Tuinzigt.
13 oktober 2017Een feest, dat zaterdag gehouden zou worden in een huis aan de Zonneweide in Engelen, is vrijdag door de gemeente Den Bosch verboden. De gemeente maakt zich zorgen over de veiligheid van bewoners in de buurt. Ze vreest de komst van leden van motorclub Satudarah.
10 oktober 2017Bij een inval in het clubhuis van motorclub Satudarah in Tilburg hebben politie en Defensie geen wapens gevonden. Zeker twintig agenten en een speciale zoekploeg van Defensie deden de hele ochtend onderzoek in en rond het pand na een tip dat er vermoedelijk wapens zouden liggen. De politie laat weten dat er tijdens die doorzoeking helemaal niets is aangetroffen.
29 september 2017Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag de rechtbank Den Haag gevraagd om motorclub Satudarah te verbieden. Om het verzoek kracht bij te zetten, heeft het OM nog eens talloze strafbare feiten die leden van de motorclub hebben gepleegd opgesomd. Hier vijf Brabantse veroordelingen.
27 september 2017Voor het eerst wordt geprobeerd motorclub Satudarah te verbieden. Het OM gaat dat verzoek neerleggen bij een rechtbank, misschien wel die in Breda. Het illegaal verklaren van omstreden motorclubs is allang een thema, maar nu werpt het OM een nieuw wapen in de strijd.
26 september 2017Het Openbaar Ministerie (OM) gaat proberen Satudarah te verbieden. Justitie vindt dat de motorclub 'zodanig in strijd opereert met de openbare orde dat een verbod de beste remedie is', laat een woordvoerder van het landelijk parket weten.
26 september 2017Drie landelijke bestuursleden van motorclub Satudarah zijn dinsdagmorgen vroeg door een arrestatieteam van hun bed gelicht. Het gaat om de broers Angelo en Xanterra M. uit Tilburg en een man uit Maastricht, vermoedelijk Paul 'Olla' M. In totaal zijn 22 woningen, bedrijfspanden en garageboxen doorzocht, meldt het Openbaar Ministerie.
Nieuws gerelateerd aan 'SATUDARAH' (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 6577

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.